Международни хакери от анонимна групировка насочиха кибератаки към японски институции свързани

...
Международни хакери от анонимна групировка насочиха кибератаки към японски институции свързани
Коментари Харесай

Хакери протестират с кибератаки в Япония заради изпускането на водата от Фукушима

Международни хакери от анонимна формация насочиха хакерски атаки към японски институции свързани с атомната енергия в Япония, предава Анадолската организация.

Кибератаките се преглеждат като митинг против хода на Япония да освободи нуклеарните боклуци от повредената електроцентрала Фукушима.

Засегнатите институции включват Японската организация за атомна сила, Japan Atomic Power Co. и Японското сдружение за атомна сила , заяви основаната в Токио Kyodo News.

Токио вижда повишаване на хакерските атаки от предишния месец, откакто Международната организация за атомна сила разгласява собствен отчет, който даде зелен сигнал на Япония по отношение на проектите й да освободи нуклеарните боклуци.

Централата във Фукушима беше развалена след земетресението и цунамито през 2011 година В процеса на изстудяване на горивото на нейния реактор беше създадено голямо количество нечиста вода.

Произведената вода се съхраняваше в резервоари, които през днешния ден се изчерпват.

На фона на рецензиите от страна на съседите, изключително Китай, Япония ще пусне пречистената нуклеарна вода през идващите няколко седмици.

Япония съобщи, че възнамерява да третира нуклеарните боклуци, с цел да " понижи равнищата на тритий до към една седма от напътствията на Световната здравна организация за качеството на питейната вода, преди да ги пусне в морето ".
 За МААЕ ползата към изпускането на водата от Фукушима е
За МААЕ ползата към изпускането на водата от Фукушима е " изцяло логически "

Гроси твърди, че проектът е в сходство с интернационалните стандарти за безопасност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР